top of page
מסע לצ׳אי טורקיז.jpg

רוכשים ביטוח נסיעות במסע לצ׳אי ומקבלים ₪45 הנחה בהזמנת ויזה להודו

החופים השקטים ותוססים בגואה: המסלול המושלם לחופשה

  • תמונת הסופר/ת: hellwing02
    hellwing02
  • 22 באוג׳
  • זמן קריאה 3 דקות

כתב : רז הלווינג, מסע לצ'אי

כשחושבים על גואה, לרבים עולה בראש תמונה של מסיבות חוף תוססות ושווקים סואנים. זוהי בהחלט הפנים המוכרות של גואה, אך לגואה יש גם פנים נוספות: עולם של חופים בתוליים, אווירה שלווה, ומפרצים קסומים שבהם הזמן כאילו עצר מלכת.

אם אתם מחפשים לחוות את פניה המגוונות של גואה- הן "הרגועה" , זו שמאפשרת להתחבר לטבע, לקרוא ספר תחת עץ קוקוס ולהתענג על שקיעות עוצרות נשימה, והן "השוקקת"- זו המאפשרת חוויה של מסיבות חוף תוססות, אז המדריך הזה הוא בשבילכם. בואו נכיר ביחד את גואה על כל פניה.

החופים של גואה


חוף ארמבול(Arambol): החוף הצפוני

חוף ארמבול גואה
חוף ארמבול צילום רז הלווינג

נתחיל בחוף ארמבול בגואה...כבר כמה עשורים שאני פוקד את המקום הקסום הזה וקסמו עדיין לא פג. ראשוני המטיילים לארמבול היו ההיפים של שנות השישים שהגיעו בקומונות קטנות לחוף שהיה אז בתולי וללא כל הסממנים המערביים. עם השנים הוא התפתח והשתנה, אבל עדיין יש בו את אותו ניצוץ חופשי ואותה אווירה מיוחדת שמושכת אליה מטיילים מכל העולם. אם אתם מחפשים מקום להניח את הראש, להאט את הקצב, ופשוט "להיות ברגע", ארמבול הוא המקום בשבילכם. בבוקר תוכלו למצוא את עצמכם משוטטים לאורך החוף הזהוב, נהנים מהשמש העדינה ומהבריזה הנעימה. אחר הצהריים מוקדשים בדרך כלל למציאת פינה נעימה באחד מבתי הקפה הרבים הפזורים לאורך החוף, לשיחה טובה או סתם לצפייה בשקיעה המרהיבה שצובעת את השמיים בשלל צבעים. בערבים האווירה משתנה לאווירת לילה עם מוזיקה חיה, מופעי רחוב, מסיבות ושוק לילה קטן ותוסס. חוף ארמבול מתאים לכולם: לתרמילאים צעירים בתחילת דרכם, למטיילים ותיקים שמחפשים מפלט רגוע וגם למשפחות. האווירה כאן נעימה ומקבלת כל אחד. ואם במקרה תרגישו געגועים קלים לבית, דעו ש"הבית היהודי" החמים והביתי, תמיד פתוח לקבל אתכם בזרועות פתוחות. בקיצור, ארמבול הוא הרבה יותר מחוף יפהפה- פשוט צריך להרגיש ולחוות אותו.


פאלולים (Palolem): גן העדן המושלם 

חוף פאלולים בשקיעה
חוף פאלולים בשקיעה-צילום רז הלווינג

בפאלולים יש משהו שבאמת גורם לך להרגיש בגן עדן קטן. חצי הסהר הזה, עם החול הלבן והמים השקטים פשוט מזמין אותך לצלול פנימה. אני זוכר את הפעם הראשונה שהגעתי לכאן. זה היה לפני שנים רבות, כשהמקום עוד היה הרבה יותר פראי. אבל גם היום כשהוא קצת יותר מפותח, הוא עדיין שומר על קסמו המיוחד. בבוקר מתעוררים לשקט מופתי ואפשר לשמוע רק את קולות הטבע והגלים. בערב האווירה מתחלפת לאווירת לילה רומנטית, עם נרות דולקים ומוזיקה שבוקעת מכל בית קפה או מסעדה. מפאלולים אפשר לשכור קיאק לאי הפרפרים הסמוך ואם מתמזל מזלכם תצליחו גם לראות דולפינים בדרך- חוויה שבאופן אישי תמיד מרגשת בכל פעם מחדש. פאלולים הוא מקום נהדר לזוגות צעירים, משפחות עם ילדים, ובעצם לכל מי שמחפש חופשה רגועה עם כל הנוחות. ואם אתם מרגישים קצת רחוקים מהבית, תדעו שיש בפאלולים גם בית חב"ד חם, מקום שתמיד מזמין לעצור לכמה רגעים של חיבור ושייכות.


אגונדה (Agonda): השקט בשיא תפארתו

אם פאלולים הוא גן עדן קטן, אגונדה הוא כבר גן עדן שלם שמשלב רוחניות ומדיטציה. זוהי רצועת חוף ארוכה ובתולית עם אווירה שלווה שאין כמותה. אני זוכר שהגעתי לכאן אחרי תקופה עמוסה בחיים ופשוט הרגשתי איך כל המתח והלחץ מתחילים להתפוגג עם כל צעד שצעדתי על החול הרך והנעים. אין כאן רעש של אופנועי ים או מסיבות עד אור הבוקר, אפשר לשמוע רק את השקט של הטבע והגלים. העובדה שצבי ים מטילים כאן את ביציהם רק מוסיפה לתחושה של מקום מיוחד, טבעי ושמור. בערב אפשר לשבת במסעדה קטנה על החוף, לאכול דגים טריים וללגום לאט לאט משקה לאסי משובח. אגונדה זה המקום לבוא אליו כשאתם באמת רוצים להתנתק מהכל, לקרוא ספר טוב, לעשות יוגה מול הים, או סתם פשוט להתבטל ולא לעשות דבר.

.

חוף הפרפר גואה
חוף הפרפר

חוף הפרפר (Butterfly Beach): פנינה נסתרת 

אני חייב להתוודות שהביטוי "פנינה נסתרת" אולי קצת מטעה היום, כי הוא די"אינסאגרמי" בימנו. אבל עדיין יש משהו קסום בגישה אליו. אפשר להגיע בשייט קצר בסירה או בטרק קצר מפאלולים או אגונדה. הצורה שלו שמזכירה כנפי פרפר פשוט יפהפייה. הגעתי לכאן בפעם הראשונה בסירה קטנה והמראה של המפרץ הקטן עם החול הזהוב והסלעים הגדולים פשוט השאיר אותי חסר מילים. האווירה כאן היא לגמרי של אי בודד: בדרך כלל אין הרבה אנשים וזה פשוט מקום מושלם לשחות במים הצלולים, לשנרקל קצת, או סתם לשכב על החול ולהנות מהשמש. חוף הפרפר מתאים למי שמחפש קצת רומנטיקה ושקט אמיתי.


ארבעת החופים האלה, כל אחד עם הקסם הייחודי שלו הם חלק בלתי נפרד מהחוויה שלי בגואה. כל פעם שאני חוזר לכאן אני מרגיש כאילו אני פוגש את המוכר, חברים ותיקים וטובים שתמיד כיף לפגוש. אל תשכחו לעצור בבית חב"ד או בבית היהודי, תמיד נעים לפגוש עוד ישראלים ולקבל תחושה חמימה של בית גם בקצה השני של העולם.



רוצים לגלות את הצד השקט של גואה? ב"מסע לצ'אי" נתכנן עבורכם חופשה המשלבת את החופים היפים ביותר עם חוויות אותנטיות ובלתי נשכחות. צרו קשר



להמלצות באתר "למטייל" : https://www.lametayel.co.il/pois/ydj9q

 
 
 

תגובות


ויזה להודו אונליין

ויזה להודו במהירות ובקלות

עושים אונליין עם מסע לצ׳אי

ביטוח נסיעות לטיול להודו

ביטוח נסיעות לחו״ל של הראל

עושים במהירות ובקלות אונליין עם מסע לצ׳אי

מה עומד מאחרי מסע לצ׳אי 

יצירת קשר

מסע לצ׳אי 

טיולים להודו והמזרח

מסע לצ'אי עוסקת בטיולים מיוחדים לתת היבשת ההודית, טיולים בעלי ערך מוסף למזרח - טיולים למשפחות ויחידים בהתאמה אישית וכן טיולי בוטיק. צרו איתנו קשר בטלפון
03-6566099
 או בוואטסאפ
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page